Surse de informare pentru antreprenori

MINISTERUL ECONOMIEI, ENERGIEI ȘI MEDIULUI DE AFACERI

Site-ul pune la dispoziția celor interesați informații referitoare la mediul de afaceri, finanțări disponobile, programe de finanțare naționale, documentele și anexele necesare înscrierii la proiectele respective, știrile importante ce vizează deciziile ministerului, noutățile, și nu în ultimul rând alte oportunități de dezvoltare a afacerilor românești.

Vezi site

MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE

Site-ul Ministerului Fondurilor Europene pune la dispoziția cititorilor săi informații relevante față de oportunitățile de finanțare nerambursabilă, cum se finanțează proiectele din fondurile europene, prezentând calendarul apelurilor deschise pe diferite Programe Operaționale, printre care amintim POIM, POCU, POR, POCA, POC, POAT, POAD și anexele aferente acestora.

Vezi site

CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE

Camera de Comerţ şi Industrie a României are printre atribuții conformarea sistemului de management al calității calibrat la reglementările și standardele aplicabile. În acest sens, ținând cont de obiectivul strategic şi de principiile managementului calităţii, fluxurile operaționale interne sunt mereu ajustate pentru obținerea satisfacției clienților şi mediului de afaceri.

Vezi site

E-GUVERNARE

E-guvernare este site-ul pe care puteți găsi orice fel de informație de tip birocratic sau administrativ, relevante pentru gestionarea IMM-urilor, administrarea și dezvoltarea acestora conform cadrului legislativ.

Vezi site

FONDURI STRUCTURALE

Fonduri-structurale.ro este un proiect menit să ofere informare și consiliere în domeniul fondurilor structurale. Portalul a primit Diploma de excelență în popularizarea, gestionarea și pregătirea programelor co-finanțate din Fonduri Europene acordată de Fundația EUROLINK – Casa Europei (2008) și Premiul de excelență pentru promovarea spiritului și valorilor europene acordat de Institutul European din România (2014).

Vezi site

FINANȚARE.RO

Site-ul finantare.ro oferă noutăți, știri și ultimele surse de finanțare disponibile atât pentru România, cât și pentru mediul internațional. Prin caracterul său, reușește să ofere descrieri și prezentări succinte pentru fiecare oportunitate în parte, informația fiind ușor de accesat și înțeles.

Vezi site

AVOCATNET

Spre deosebire de multe alte proiecte online, avocatnet.ro are un impact concret în lumea reală, dat fiind faptul că în ultimii 16 ani, 9.321.378 de oameni au găsit soluții la problemele lor juridice, economice sau de afaceri. Te ține la zi cu legislația, îți explică, în analize ușor de parcurs, ce anume s-a schimbat, ce te afectează și ce ar trebui să știi despre modificările recente din legislație. În cazul în care dorești să aprofundezi anumite subiecte de interes, va trebui să te abonezi și să plătești pentru a accesa anumite articole sau știri care te-ar putea ajuta.

Vezi site

MICUL BUSINESS

Micul Business reprezintă un site ce oferă gratuit informații utile despre inițierea și gestionarea propriei afaceri, precum și idei ce țin de investirea cu succes a banilor. Găsiți notițe introductive despre antreprenoriat, cât și articole ce explică modalitățile de generare a ideilor de afaceri, unde sunt analizate aspectele importante de marketing, finanțare, planificare, contabilitate și a formelor organizatorico-juridice a afacerii.

Vezi site

BUSINESS 24

Business24 îți oferă cele mai noi știri din economia românească, dar și din afara ei. Primești zilnic, minut cu minut, cele mai importante știri din Economie, Afaceri, Bani, IT, dar și Life. Business24 îți oferă posibilitatea de a fi conectat la cele mai importante evenimente ale zilei, în orice moment și din orice loc te-ai afla.

Vezi site

PORTAL PFA

Portal dedicat antreprenorilor care își deschid PFA-uri, în cadrul căruia puteți găsi informații utile privind legislația în domeniu, acte necesare pentru PFA, taxe și impozite ce trebuiesc achitate și un forum cu întrebări și răspunsuri.

Vezi site

AFACERI PEDIA

Site-ul afaceripedia.ro este un website de tip informativ ce ofera informatii publice in mod gratuit. Principalele subiecte abordate in continutului acestuia sunt legate de afaceri, marketing, management si dezvoltare personala. Puteți găsi de asemenea informații privind planuri de afaceri în domeniile: teren sintetic de fotbal, fermă de melci, club de noapte și o serie de idei de afaceri explicate pe scurt.

Vezi site

IDEI DE AFACERI

Varianta românească a apărut în 1993. Revista „Idei de Afaceri” a păstrat nealterate scopurile și orientarea publicației „Die Geschaftsidee” – același interes în prezentarea de oportunități de afaceri simple și accesibile, aceeași aplecare spre informațiile concrete, practice, care să le ofere cititorilor profit și șansa de a câștiga bani.

Pe site-ul Idei de afaceri, vei găsi cu siguranță sursa de inspirație necesară pentru a pătrunde în tainele antreprenoriatului românesc.

Vezi site

JURNAL DE AFACERI

Jurnalul de Afaceri este o revistă de afaceri digitală care descrie mediul de afaceri românesc într-o manieră profesionistă, complexă, obiectivă si detaliată, care se transmite electronic unui număr de 15.000 de reprezentanţi din managementul românesc. Sunt prezentate profile de companii şi manageri de succes, prin descrierea domeniilor abordate.

Vezi site

STARTUP CAFE

Start up cafe reprezintă platforma online de pe care poți citi ultimele știri, articole de opinie, în care sunt explicate deciziile importante privind mediul de afaceri, unde poți consulta rubrica lor de finanțări pentru a căuta cele mai importante surse care ar putea să își susțină afacerea, iar la secțiunea “cum să” vei găsi informații relevante pentru modalitatea de inițiere a unui business, pentru creșterea notorietății, a promovării sau în cele din urmă a obținerii de finanțare.

Vezi site

PORTAL MANAGEMENT

Portal Management reprezintă sursa utilă de informare ce pune la dispoziție articole privind tehnicile de vânzare, branding și marketing, leadership și management, interviuri cu antreprenori de succes, iar nu în ultimul rând materiale gratis, în format e-book pentru cei interesați.

Vezi site

MANAGER EXPRESS

Manager Express este platforma online dedicată managerilor şi antreprenorilor, dezvoltării lor, activităţii și intereselor lor. Dacă sunteţi antreprenori, conduceţi o companie, puteți să vă folosiți de Manager Express, în cazul în care aveți nelămuriri, căutaţi o soluţie la o problemă sau o sursă de inspiraţie.

Printre materialele realizate de aceștia se regăsesc interviuri, știri, agenda săptămânii, articole pentru înțelegerea managementului, resurse, iar nu în ultimul rând manieri în afaceri.

Vezi site

ZIARUL FINANCIAR

Ziarul Financiar este cotidianul de referintă al pieței de business din Romania, o importantă sursă de informații economice multiplatformă (print, online, video, mobil, apps, live). Prin tratarea în profunzime a evenimentelor economice, prin prezentarea analizelor și a opiniilor avizate, ZF oferă cititorilor posibilitatea de a acționa în conformitate cu tendințele pieței și de a-și crește și adapta business-ul în cunoștință de cauză. Proiectele editoriale oferă periodic cititorilor radiografii complete ale business-urilor din România.

Vezi site

TRANSILVANIA BUSINESS

Revista economică lunară Transilvania Business este singura publicaţie dedicată afacerilor din Transilvania, dar și din celelalte regiuni și din București, adresată celor care doresc să se informeze sau să se promoveze despre/în acest areal. Cu un tiraj de 6.000 exemplare, peste 120 de pagini şi distribuţie națională, revista oferă vizibilitate şi notorietate antreprenorilor, ideilor şi afacerilor.

Vezi site

CARIERE

Cariere nu este doar platforma ce aduce angajatorii mai aproape de potențialii angajați, ci și site-ul ce oferă informații în materie de leadership, dezvoltare personală, sfaturi pentru îmbunătățirea relațiilor la locul de muncă, oferind resurse în ceea ce privește surse de inspirație, motivație, kids management, responsabilitate socială, etc.

Vezi site

FINANCIAL MARKET

Financial Market este platforma ce pune la dispoziția cititorilor săi știri din mediul de afaceri, analize, articole de opinie, venind astfel în mod constant cu o părere acreditată din partea unui expert față de noutățile apărute, de modul în care sunt impactate afacerile, antreprenorii sau piețele de capital.

Este util pentru a înțelege efectele sau consecințele anumitor decizii politice, financiare, economice, oferind și o perspectivă multidimensională, prin faptul că nu acoperă doar planul național, ci și pe cel internațional.

Vezi site

WALL-STREET

Wall-Street reprezintă site-ul de știri destinate mediului de afaceri din România, platforma ce aduce mai aproape antreprenorii de specialiștii în domeniu, prin furnizarea de informații relevante, instrumente utile și idei inovative.

Vezi site