Project Description

”- Frumos? Da, adevarat, este foarte frumos, un salon plin de viata care iti transmite o stare de bine, de eleganta si calitate. Draga cititorule, vrei sa sti cum a prins viata acest salon?

Din dorinta mea de a creea ceva frumos care sa incante atat ochiul cat si sufletul, care sa aduca bucurie si satisfactie atat clientelor cat si mie personal.

Pentru a-mi indeplini acest vis aveam nevoie de sprijin financiar care speram sa il obtin din scrierea unui plan de afacere depus cu ajutorul CEPIR in acest scop, si tin sa multumesc pe aceasta cale. Dupa cele trei etape de evaluare am primit cu bucurie imensa instintarea ca am obtinut finantarea ceruta.

Fiind o persoana tanara si creativa, cunosteam deja foarte multe saloane, eram intr-un continuu studiu de piata si stiam ce presupune o astfel de afacere, cunosteam si riscurile care puteau sa fie dar avand oportunitatile si sprijinul financiar oferit de proiect cat si de resursele proprii stiam ca o sa am succes. Stiam ca odata cu satisfactia sufleteasca cu siguranta va veni si satisfactia financiara, aceasta o spun si datorita faptului ca am avut indrumare si sprijin logistic din partea organizatiei CEPIR.

Inca din prima zi de cand am inceput lucrarile de renovare a cladirii in care s-a infiintat acest salon, am simtit ca sunt un om norocos care are privilegiul de a-si indeplini visul. Cand am deschis usa acelei case, desi era o casa veche nelocuita de mult timp, care necesita o investitie enorma de amenajare, am simtit totusi ca este o casa cu multa personalitate, solida cu pereti grosi ca de cetate, cu incaperi inalte, luminoase, care iti ofera incredere inca din prima clipa. Faptul ca este amplasata strategic la intersectia a doua strazi, aproape de centrul orasului este o oportunitate in plus care ma motiveaza sa investesc deoarece zona este intens circulata si este  un punct forte pentru aceasta afacere. Visam deja cu ochii deschisi, vedeam cu ochii mintii toata transformarea ce urma sa se produca  in aceea casa, vedeam culorile imbietoare ce le aveam deja intiparite in minte, vedeam luminile stralucitoare si podelele lustruite cu mare grija. Tocmai de aceea am cautat o echipa de muncitori calificati profesionisti care au inteles din prima clipa ceea ce imi dorea pentru acel salon. Tot ceeace parea doar un vis incepe incet incet sa prinda contur, nu doream sa mai plec din acel loc, voiam sa fiu prezenta, sa controlez totul la fiecare schimbare care se producea si in acelasi timp studiam piata de deschidere, studiam piata produselor de calitate, a  mobilierului si a ustensilelor ce urma sa le achizitionez. Toate veneau de la sine si se asezau exact cum imi doream. Prietenii care veneau sa viziteze salonul ma felicitau si ma incurajau, fapt care imi dadea si mai multa incredere in mine.

La finalul lucrarilor de amenajare am inceput sa achizitionez cele necesare dotarii salonului, fapt pentru care am colaborat cu cei mai buni furnizori existenti pe piata ca urmare a studiului efectuat anterior. Dupa finalizarea dotarilor am inceput selectarea personalului ce urma sa fie angajat prin metoda interviului si a probelor practice, am reusit sa angajez persoane profesioniste, competitive cu initiativa care au adus un plus salonului si un renume in orasul nostru. Am folosit toate metodele de promovare si marketing ce imi erau la andemana (radio, TV, pliante, carti de vizita, pagina web, program cu oferte speciale) fapt pentru care am avut un real succes si acest lucrul ma motiveaza in continuare.

Acest salon este proiectul meu de suflet care mi-a dat incredere si curaj sa incerc ca pe viitor sa imi extend afacerea. Stiu ca orice afacere presupune si riscuri dar informatia corecta, un plan bun de afacere, dorinta de a reusi si alegerea oamenilor competenti aduce cu sine succesul!

Am simtit cu adevarat ca acest salon imi apartine, ma caracterizeaza si imi aduce bucuria implinirii unui vis!”