Project Description

Administratorul firmei SC CABINET INTERDISCIPLINAR SRL, profesorul Liviu Ionescu, precizează faptul că a început afacerea ca urmare a dorinţei sale de a implementa, forma si dezvolta un segment de piaţă nou, precum in tarile cu un grad de civilizatie si financiar mult mai ridicat  –  educatie nonformala prescolara si scolara, dresaj canin si consiliere chinologica, programe, cursuri si seminarii face to face si online, coach si consiliere umana si chinologica,  cursuri de terapie pt persoane cu nevoi speciale, toate cu ajutorul cainilor – nu mai este un lux, ci o necesitate. Azi, dictonul ”Docendo discitur” este unul cu care se identifica foartre bine. Mereu a considerat ca si România este o piaţă benefică atât pentru a implementa, forma si dezvolta servicii si activitati noi, prin aplicarea finanţărilor nerambursabile.

Începutul a fost unul foarte dificial pentru profesorul Liviu Ionescu, acesta a fost  nevoit să incerce sa schimbe mentalitati, viziuni, pareri in ceea ce priveste rolul, importanta si necesitatea unor servicii si activitati cu ajutorul cainelui, in plan educational, social si finanaciar. Cum puterea exemplului este cea mai puternica si stabila, a inceput sa investească bani şi efort în partea de marketing, studii si analize. Liviu Ionescu a reuşit ca prin intermediul motivaţiei, a mentalitatii, viziuni, culturii, a nivelului inalt si vast de cunostinte de specialitate, a talentului şi a abilităţilor sale să ajungă în postura în care poate spune că este un om-sistem, un punct de reper, atat pe plan national cat si international. Usor, usor doreste sa devina la acest nivel si in mediul de afaceri.

Dupa ani de zile de studii, promovari, prezentati si rezultate in domeniul educational, chinologic si voluntariat a fost solicitat sa devina un partener de afaceri de catre scolile particulare care au un sistem educational britanic sau finlandez. Astfel in plan chinologic primii clienti au fost proprietarii de animale, parintii cu copii cu dizabilitati si nu in ultimul rand scoala romano-britanica.

Profesorul mentioneaza că o atenţie deosebită a fost acordată asigurării unui confort al colaborării faţă de clientelă, mergând pe o strategie de satisfacţie a clientului. Avand in vedere ca principalul material de lucru este cainele, respeciv tandemul copil-caine, activitatea  Cabinetului se diferentiaza foarte mult de activitatile din mediul antreprenorial.

„Flexibilitatea, adaptabilitatea, viziunea, mintea elastiac, echilibrul emotional si decizional, profesionalismul, realizarea serviciilor la cel mai inalt nivel de profesionalism si perseverenta fac parte din punctele de reper ale mentalitatii echipei Cabinetului Interdisciplinar. Ca parte integrantă a strategiei mele de afaceri m-am bazat  pe creşterea satisfacţiei clienţilor prin unicitatea si varietatea serviciile prestate acestora” ne spune profesorul de etologie, Liviu Ionescu.

Din punct de vedere personal, d-nul Liviu Ionescu consideră că: „la inceput a fost un vis, apoi s-a creionat un plan de afaceri ce a ajuns astăzi să fie o afacere care îmi dă o satisfacţie deplină, pentru ca afacerea se suprapune total cu placerea de a lucra – cu animalele, cu echipele om-caine, sau doar cu factorul uman, indifferent ca este la catedra sau pe terenul de antrenamente”. Urmarind si cantarind mereu analizele, studiile si rezultatele serviciilor doreste ca toti colaboratorii, clientii, colegii sau copiii sa aiba in Cabinetul Interdisciplinar cel mai important partener, iar la nivel national si international sa devina un brand ”made in Romania”.