Project Description

”Afacerea mea a inceput in urma cu multi ani, cand inca eram studenta la Medicina in anul 5 si visam impreuna cu un prieten sa punem bazele unui mic cabinet stomatologic. Pana la finalizarea studiilor am facut practica de vara si ma gandeam mereu la mica noastra afacere de suflet. Am inceput sa ma preocup de tehnologie si sa ma interesez cum as putea sa demarez afacerea cu ajutorul unui proiect european cu finantare nerambursabila, deoarece nu dispuneam de resuresele financiare pentru a-mi achizitionat ultimele modele de aparatura. Am fost sunata intr-o zi de colegul meu, foarte entuziasmat ca a gasit o linie de finantare in orasul nostru.

Plina de entuziasm am mers pentru mai multe detalii la asociatia CEPIR unde mi s-au oferit mai multe lamuriri despre ceea ce implica un proiect European .

Am fost surprinsa de operativitatea si rapiditatea aproparii planului de afaceri, urmand sa semnez contracul cu asociatia Cepir.

Pentru mine inceputul a fost putin mai dificial, deoarece eu nu mai lucrasem in domeniu proiectelor europene niciodata. Cu ajutorul doamnelor am primit consultanta de care am avut nevoie iar lucrurile au inceput sa alunece pe o panta ascendeta. Am inceput sa achizitionez aparatura mult dorita, si de care aveam nevoie pentru afacerea mea si pentru a putea urca in cariera.

Imi aduc minte de primul pacient care a beneficiat de aparatura achizitionata cum acesta era mai fascinat decat era eu in momentul utilizarii. Confortul de care a beneficiat nu a mai fost intalnit de catre pacient. Pe masura ce venea apartura vedeam cum pacientii se mirau de ce exista in momentul de fata pe piata. De la un banal aparat de incaltat pe care nu il vazusera pana la apartura pentru masurat stabilitatea implanturilor. Este un real succes sa poti beneficia de tehnologie. Dupa un  an de la semnarea contractului numarul de pacienti a inceput sa creasca asa cum mi-am dorit. Este cert ca tehnologia te propulseaza in afaceri si iti ofera incredere in ceea ce faci.

In cadrul afacerii am invatat sa gestionez o firma, de la contabilitate pana la achizitii, nu intelegeam multe si mereu imi repetam ca sunt doar medic si nu pot sa administrez o firma, dar cu rabdare am invatat sa lucrez in echipa si sa gestionez intrarile si iesirile din firma, sa am rabdare cu colegii  pentru a putea sa imi ofere ceea ce eu imi doresc. O data cu pandemia am crezut ca o sa avem o cadere pe piata stomatologica, si singurul meu gand a fost cum sa imi platesc angajatii pe perioadata pandemiei, am pus o strategie la punct si m-am tinut pana la capat de ea, drept urmare in momentul de fata echipa s-a marit cu inca un membru, ceea ce nu face altceva decat sa ma bucure ca am reusit sa inteleg ce inseamna sa fii antreprenor si sa lupti nu doar pentru tine in momente de criza ci si pentru oamenii care au fost la bine langa tine. Dupa 3 ani de la infiintarea micului cabinet pot spune ca am reusit sa imi cresc cifra de afaceri si sa imi practic cu mai multa pasiune meseria de medic stomatolog.

In momentul de fata principarea preocupare este optimizarea costurilor, dorinta de a imi pastra numarul de angajati si bineinteles  achizitionare de aparatura cu tehnologie moderna. Mi-am propus ca pe fiecare an sa imi achizitionez aparatura. Din punct de vedere personal sunt multumita de cea am realizat, de la un mic cabinet am ajuns sa am 2 cabinete medicale stomatologice dotate cu aparatura moderna si medici competenti si pasionati de meserie.

Pentru mine, a merge la munca nu este o povara ci o placere.”