Project Description

”Sunt Cojocaru Monica Raluca, administrator al SC ALMO Super Languages SRL. Povestea ALMO a luat naștere dintr-o pasiune descoperită la scurt timp după nașterea primului copil și din dorința de a transmite mai departe și altor copii această pasiune pentru limbi străine, povești și învățare cu bucurie și curiozitate firească. Aveam talentul, aveam pasiunea, aveam ideea și dorința. Mai lipseau două ingrediente: curajul și suportul financiar – atât de necesar pentru un nou început. Toate se întâmplă la momentul ptrivit și cu un scop bine întemeiat. Și acum îmi amintesc clar, cum în vara anului 2018 pe esplanada Teatrului Marin Sorescu din Craiova eram întâmpinată de echipa CEPIR cu un pliant de informare. După pliant a urmat un curs de antreprenoriat, după curs a urmat întocmirea planului de afaceri, care mi-a adus finanțarea necesară unui start cu beneficii. Timp de aproape două luni, zilele, dar mai ales nopțile, pe apucate, printre sarcinile de mamă și casnică, mi-am scris singură proiectul și planul de afaceri, care a fost aprobat cu succes și a fost clasat pe locul 5 în ordinea punctajului – pentru mine o mare mândrie și realizare personală. Subliniez acest lucru, deoarece doresc să îi incurajez pe aceia, care încă mai cred că nu se poate câștiga un proiect european. SE POATE! Când pui suflet și efort, și ai susținere din partea familiei, se poate! Dar mesajul trebuie însoțit de avertismentul: Atenție, este nevoie de mult timp, implicare și dedicare, compromisuri și sacrificii! Doar așa se poate!

ÎNVAȚĂ DE PLĂCERE, ÎNVAȚĂ CU MINE! – era titlul planului și viziunea mea și un mesaj pe care voiam să îl transmit, și ca un semnal de alarmă, poate, asupra direcției către care se îndreaptă sistemul de învățământ din țara noastră. Aveam ceva de zis și voiam să îmi fac vocea auzită, să îmi pun ideile în practică, să le spun și arăt copiilor, și părinților lor, și tuturor adulților, că există plăcere în învățare la orice vârstă și că ea poate fi susținută de către persoane pasionate și talentate, cu aplecare și atenție către copil/ adult, și prin metodele potrivite.  Copiii sunt aici ascultați, respectați ca persoană, ghidați cu căldură și încurajați, căci noi credem în ei și în puterea unui start sănătos. Punem toată pasiunea, creativitatea, cunoștințele, experința și atenția în slujba lor!

Drumul a fost pavat cu multe provocări, de la cele administrative, la cele de informare și atragere a clienților, de schimbare a mentalității societății față de metodele noastre  aternative nonformale, și până la traversarea și adaptarea la noua situație economică și socială, dar suntem aici și îi așteptăm cu drag pe cei care doresc să ne cunoască și să se convingă de reușita noastră. Reușita? Da, am reușit să creăm un grup de persoane, în continuă creștere, care arătă încredere în noi, în viziunea noastră și în programele noastre, ne susțin și așteaptă cu nerăbdare atelierele și cursurile noastre.  Rezultatele pe care le vedem la cursanții noștri, fidelitatea lor față de noi și bucuria fiecărei întâlniri sunt reușita noastră. Noi punem preț pe calitate și pe experințele oferite! Suntem inspirație pentru generația noastră și asta este cea mai mare satisfacție. Este vântul care ne suflă în aripi și ne face să zburăm mai departe și cât mai sus cu încrederea că facem bine ceea ce facem.

Vă așteptăm în aventura ALMO, cu pasiune pentru limbi străine!”