Project Description

”Entuziasmata fiind de oportunitatile care le ofera asociatia Cepir pentru acordarea unei finantari in vederea demararii unei afaceri, am decis sa urmez cursurile de antreprenoriat din cadrul asociatiei cu speranta ca ma voi numara printre cei 54 de beneficiari privind infiintarea unei firme si voi avea la dispozitie tot suportul financiar, logistic si intr-un fel, imi va schimba viata.

Începutul nu a fost unul facil, lovindu-ma de foarte multa birocratie pentru infiintarea firmei, gasirea unui spatiu de inchiriere care sa indeplineasca nevoile mele, pozitia acestuia sa aiba un vad bun pentru atragerea potentialilor clienti. Neavand multe spatii de inchiriat de unde sa imi aleg, a fost destul de dificil in alegerea acestuia iar timpul era foarte scurt. Am fost nevoita sa depun bani pentru a-l amenaja dupa standardele impuse de institutiile abilitate. 

Am reuşit ca prin intermediul motivaţiei si perseverentei sa nu-mi pierd speranta ca voi duce la bun sfarsit ceea ce mi-am propus, indiferent de obstacole.

Inainte de inaugurare, am impartit fluturasi si pliante unde se afla locatia noului fast food cat si ofertele promotionale la deschidere. Inaugurarea a fost un real succes, toata lumea din oras abia astepta sa guste din preparatele noastre. O multime de copii cu parintii asteptau sa guste din produsele si preparatele noastre care au fost pregatite cu mult entuziasm pentru ei. Primii clienti mi-au promovat afacerea, deoarece am prmit feedback pozitiv ca sunt incantati de sosurile nostre, pizza foarte gustoasa si multe alte preparate puse la dispozitie.

Cu privire la dezvoltarea firmei, pot spune ca am evoluat cu pasi mici dar siguri. Am acordat o atentie deosebita marketing-ului, am studiat comportamentul de cumpărare al clientilor: preferinţele şi atitudinea faţă de produse, satisfacţia conferită de produs, obiceiurile şi intenţiile de cumpărare. De asemenea am acordat o atentie deosebita calitatii produselor, promovarii acestora si am stabilit preturi competitive.

 Ca antreprenor, am acordat mare atentie factorul concurenta, am identificat concurentii directi si indirecti. Am urmarit produsele si serviciile acestora si am cautat ca produsele noastre sa aiba capacitatea de a se angaja in lupa cu acestea piata de desfacere. Consider ca trebuie sa fii devotat, sa te implici cu sufletul, ore multe peste program in rezolvarea diferitelor probleme aparute, sa investesti timp, bani si efort.

Un manager trebuie sa se perfectioneze continuu, sa participe la diferite cursuri care sa-l formeze, sa aiba o viziune in rezolvarea diferiteleor probleme care apar, sa atraga clientii, sa creasca vanzarile,  adauge un plus de valoare firmei, sa pastreze si sa motiveze angajatii pentru a se implica si a fi devotati firmei”.